Situatie

Met oog op een woonfunctie heeft Amvest in samenwerking met Het Zuid-Hollands Landschap en met subsidie van o.a. de Provincie Zuid-Holland het terrein opgeknapt. Park Beresteyn wordt zo ingericht dat toekomstige bewoners een hoge mate van privacy genieten in de grote gemeenschappelijke parkachtige tuin. Op deze fantastische locatie kunt u straks wonen in één van de comfortabele, luxe appartementen en penthouses. Verdeeld over drie stijlvolle, kleinschalig opgezette villa’s met een gezamenlijke, half-verdiepte privé stallinggarage. De gebouwen hebben ieder een eigen naam; vernoemd naar de oorspronkelijke eigenaren van het landgoed: Hugo, Ariena en Antonius. Het vierde gebouw is Het Gastenhuis; eigendom van Amvest. Een kleinschalig aanbod van hoogwaardige zorg voor mensen met dementie.

Verdiepingen overzicht

Welk uitzicht geniet uw voorkeur?

Kleurrijk landschap

De twee architecten van Park Beresteyn vertellen hun verhaal. Peter Verhoeff Landschapsarchitect, René Buur Architect

Peter: “Hoe het is achtergelaten was bepalend voor de aanpak. Het was noodzakelijk om de bospaden begaanbaar te maken en oude wandelpaden aan te laten sluiten op het nieuwe woongebied. Ook het uitzicht op het gemeenschappelijke historische park was een uitgangspunt.”

René: “Inderdaad, de nieuwe bewoners laten waarschijnlijk een tuin achter, vandaar dat de grote balkons, terrassen en kamers van de nieuwe woongebouwen uitzien op de omringende parkaanleg.”