Interview met
Bertina & Ferro

kopers Park Beresteyn

'Als je vertrouwen hebt hoef je niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten'

Vanuit haar beroep heeft Bertina oog voor kwaliteit en detail. Dat niet alleen, ze brengt door haar organisatorische vaardigheden structuur in een hectische omgeving en houdt daarbij graag de touwtjes in handen. Het was daarom ook even aarzelen om een appartement te kopen dat ze nog nooit in het echt heeft gezien. Het vertrouwen in het project en het goede contact met de makelaar gaf de doorslag. Interview met Bertina (50), samen met haar man Ferro (52) eigenaar van een appartement op de begane grond van urban villa Hugo op Park Beresteyn, Voorschoten.

Wanneer heb je voor het eerst iets over Park Beresteyn vernomen?

Dat moet eind 2021 zijn geweest. We waren al een jaar op zoek toen we besloten om onze focus van bestaande bouw naar nieuwbouw te verleggen.
Hoe was je eerste indruk?
De kleinschaligheid beviel ons zeer. In totaal omvat het complex volgens mij 43 appartementen. Wat vooral opviel waren de hoge ramen. Gecombineerd met de ligging in het groen zorgde dat voor een zeer prettige eerste indruk. De visuals waren trouwens uitstekend verzorgd.
Ben je naar de start verkoop geweest?
Mijn man wel, op een zaterdag. Ik kon helaas niet, maar vertrouw op zijn oordeel.
Wat is de reden dat je hebt gekozen voor dit en niet een ander nieuwbouwproject?
Tsja, de markt is lastig, moeilijk zelfs. Je treft bijna overal huizen met een dichte deur. Meedoen en flink overbieden wilden we niet. Dan moet je ook nog maar ingeloot worden. Bij dit project kwamen we toch nog als eerste op de lijst. Laten we wel wezen, dit is een uniek project: mooi dorp, centraal gelegen, voorzien van de nieuwste technieken, energiezuinig. Bovendien een kwalitatief hoogwaardige isolatie, ook van geluid. Tel daarbij de zeggenschap op over de afbouw en je begrijpt onze blijdschap.
Welke voordelen zie je in de aankoop van een duurzame nieuwbouwwoning?
Da’s eenvoudig: beheersbare kosten, de bijdrage aan duurzaamheid en dus een beter milieu; ecologische voetafdruk heet dat tegenwoordig, en natuurlijk weinig onderhoud gecombineerd met luxe en comfort.

Een blik op

Park Beresteyn

Wat maakt Park Beresteyn verder nog bijzonder?
Het Gastenhuis is een thuis voor mensen met dementie. Op het centrale plein hoop ik met deze mensen in contact te komen. Ook met andere bewoners natuurlijk, maar het is toch bijzonder te noemen dat je wat voor je medemens kan betekenen. Ach, eigenlijk hoop ik gewoon op een gemengde populatie.
Waar verheug je je het meest op?
Ja, het comfort van de nieuwbouw en de rust. Ons benedenappartement heeft 4 meter hoge ramen, waardoor er een connectie met het park ontstaat, buiten kunnen leven. Mijn man en ik fietsen graag en ook daarvoor is de ligging ideaal.
Wat heeft je bij het besluit geholpen om een appartement te kopen dat op langere termijn wordt opgeleverd?
Nu huren we, we willen graag kopen. Dat huren is toch zonde. Daarnaast is het leuk om het project te volgen. Keuzes maken voor materiaalgebruik, het verheugen op ontmoetingen met buren. Verlangen is zo slecht nog niet.
Ken je de omgeving?
Niet heel erg goed. Ik weet wel dat het een gemoedelijke omgeving is, groen, gezellig. Dichtbij Den Haag, Leiden en het strand. Centrale ligging, maar toch rustig.
Wat zou je willen meegeven aan je nieuwe buren die nog twijfelen?
Vooral de waarde van het geheel, het is beslist geen standaard nieuwbouwproject. We zien heel erg uit naar de volgende stappen. De makelaar begeleidt zeer goed; fijne gesprekken waar ook echt de tijd voor wordt genomen. Je wordt ook voorzien van gedetailleerde informatie. We kijken erg uit naar het leggen van de eerste steen of het geluid van een heipaal. Dat zal de eerst tastbare verwezenlijking zijn van onze verwachtingen en toekomstdromen. Een nieuw begin op zo’n plek gun je iedereen.